-Bolt menü -Felületkezelő anyagok -Keleti lakk
Főoldal.

 

A keleti lakk egyike a legrégebben használt és legsokoldalúbb felületkezelő anyagoknak. Teljesen természetes anyag, a lakkszömörce (Rhus verniciflua) nedvéből készül.
Használható kül- és beltérben. Mivel nem mérgező, kiválóan alkalmas élelmiszerekkel érintkező felületek kezelésére. Bevonata a feldolgozás módjától függően bágyadt, selyemfényű vagy magasfényű, tartós, víznek, hőnek, szesznek, vegyszereknek jól ellenáll.

Fémtubusban.

Származás: Japán

Keleti lakk.
A. Keleti lakk, nyerslakk 100 gramm 11.800 Ft
FKK_01 ABMA Műszaki adatok Használati utasítás    
   
   
           

A keleti lakk a szömörcefélék családjába tartozó fák nedvéből készül, ezért nagy mennyiségben tartalmaz pirokatekin származékokat, amelyek erős izgató és túlérzékenyítő hatásúak. Amennyiben ön allergiás a szömörcefélékre (cserszömörce, mérgesszömörce) ne próbálkozzék a keleti lakkal! A tapasztalatok szerint tíz emberből egy vagy kettő annyira érzékeny, hogy a legkisebb érintkezés is nagyon súlyos rohamot okozhat. Minden tízből két vagy három ember érzéketlen, ők néhány piros folttal és enyhe, gyorsan múló viszketéssel reagálnak a lakknak bőrükkel való érintkezésére. A maradék kisebb-nagyobb mértékű érzékenységet mutat, de a reakciók idővel csökkennek. Kerülje a lakk bőrrel való érintkezését! A bőrre került lakkot terpentines vattával vagy papírtörlővel gondosan le kell mosni, majd a szennyezett területet langyos folyóvízzel és szappannal alaposan megmosni, végül jó minőségű, anyagyökér vagy kamilla tartalmú krémmel bekenni. Ha a lakk szembe vagy nyálkahártyára kerül, azonnal kérjen orvosi segítséget!

A már megkötött lakk ártalmatlan az egészségre.